Między prawami. Przedpiekle to mocna i bezkompromisowa proza, ukazująca nieprawdopodobną wręcz skalę powiązań pomiędzy polityką, policją oraz mafią. Jedna z lepszych powieści kryminalno-sensacyjnych, jaką czytałam w ostatnich latach!PRZECZYTAJ RECENZJĘ


“Autorka i „znęca się” nad czytelnikami, wzbudzając ich ciekawość i nie zaspokajając jej, i przedstawia dogłębnie niemal każdą postać. Poznajemy jej przeszłość, myśli i motywacje. Bohaterowie są nam bliscy, prawie nikt nie jest po prostu bandytą, bądź po prostu policjantem. Wręcz każdą choć odrobinę istotną dla śledztwa osobę poznajemy do tego stopnia, że możemy się z nią w którymś momencie utożsamić.” PRZECZYTAJ RECENZJĘ


Między prawami. Przedpiekle to kawał naprawdę świetnej książki. Pełnej brutalności i agresji, ale również poznawania prawdy o samym sobie, oraz ludziach, którymi się otaczamy. Jeśli chcecie wejść w ten świat, to polecam, ale pamiętajcie… Z niego już cali nie wyjdziecie!” PRZECZYTAJ RECENZJĘ


„Realizm i research, to coś co jest wręcz marką Very Eikon. W jej powieściach na próżno szukać bajek. Vera pisze realnie, a research zbiera bardzo dobrze.” PRZECZYTAJ RECENZJĘ


Między prawami. Przedpiekle to w moich oczach powieść napisana z zauważalnym rozmachem, męska i absolutnie przekonująca. Nietrudno zauważyć, że jest to przede wszystkim odważny pokaz walki z przestępczością, w którym słowo cenzura właściwie nie istnieje. Vera Eikon proponuje bowiem niezaprzeczalnie mocny scenariusz oraz dynamiczną akcję, które do końca trzymają czytelnika w napięciu.” PRZECZYTAJ RECENZJĘ


RECENZJE Z “NA CZYTNIKU”

NIE przypuszczałam, że tak mnie wciągnie!
NIE wierzyłam, że autorem książki jest kobieta i to na dodatek Polka! Cały czas czuć męskie, bezkompromisowe, mocne pióro.

Zrzut ekranu 2017-12-02 o 18.52.23


RECENZJA “Literacki Świat Cyrysi”

Przedpiekle” to nie tylko rasowy kryminał z zaskakującym scenariuszem, ale przede wszystkim błyskotliwa analiza kondycji moralnej człowieka. Otwórz się na wielkie emocje i niezapomniane wrażenia! Satysfakcja gwarantowana.

Zrzut ekranu 2017-11-26 o 20.56.08


RECENZJA “Górowianka”

Vera Eikon stworzyła wciągającą powieść od której trudno się oderwać. Lekki język, zdania czynne, pełne dynamiki opisy oraz szybka akcja sprawiają, że czytelnik nie ma czasu na nudę.

Zrzut ekranu 2017-11-26 o 20.59.25


RECENZJA Z “BOOKS IN HANDS”

Książka utrzymana jest w zmiennym tempie, na przemian mamy akcje pełne napięcia, kiedy nie wiemy czy nasi bohaterowie podołają temu co ich spotyka, z drugiej możemy na chwilę się wyciszyć czytając o ich żartach, docinkach i życiu prywatnym. Dzięki temu całość jest jeszcze bardziej naturalna, pełna realizmu i łatwa do odniesienia w rzeczywistości.

Zrzut ekranu 2017-12-02 o 18.49.25


RECENZJA Z BLOGU “POD KOŁDRĄ”

Dobrze skonstruowany, ciekawy, zaskakujący. Bardzo obrazowo pokazuje mroczny świat styku przestępczości i funkcjonariuszy. Mocny, dosadny język i prostota opisów tylko to bardziej podkreślają.

Zrzut ekranu 2017-05-29 o 13.34.42

—————————————-

RECENZJA ZBIORU “CIENKA GRANICA” (“Mozaika literacka”)

Autorka trafnie też dobiera słowa, przez co pytania natury czysto śledczej przybierają tu formę bardziej psychologicznych, często sięgających w głąb ludzkiej osobowości.

Zrzut ekranu 2017-04-30 o 21.42.07

—————————————–

RECENZJA “Kobiece recenzje”

Oczywiście między tą brutalnością, znalazły się też przemyślenia o aspekcie religijnym, które były bardzo ciekawe, a jednocześnie, bardzo pasujące do tej powieści

Zrzut ekranu 2017-04-21 o 10.28.56

——————————————

RECENZJA “Our life with books”

Przerzucając kolejne strony, powieść coraz bardziej mnie wciągała. Pochłonęłam ją w dwa dni. Myślę, że warto ją przeczytać chociażby dlatego, że porusza wiele aktualnych problemów społecznych takich jak narkomania, porachunki gangsterskie czy korupcja w szeregach policji.

Zrzut ekranu 2017-04-21 o 10.38.02

——————————————

RECENZJA “Ogród książek”

Pierwszą część “Między prawami” przeczytałam z dużym zainteresowaniem. Ciekawa fabuła, strzelaniny, pościg, porwanie, mafijne porachunki – na brak akcji nie można narzekać.

Zrzut ekranu 2017-04-21 o 10.32.24

——————————————

RECENZJA “Dowolnik”

Fabuła rozbudowana i  rozgałęziona, mało przewidywalna, więc  zaciekawia.

Zrzut ekranu 2017-04-21 o 10.34.54

——————————————

RECENZJA “Literacki Świat Cyrysi”

Muszę przede wszystkim pochwalić udaną kreację głównego bohatera. Wiarygodnieukazano jego słabości, chwile załamania lub wady. Od razu zapałałam do niego sympatią.

screenshot-2016-11-30-11-11-13

——————————————

RECENZJA “Recenzje z pazurem”

screenshot-2016-11-30-11-18-36